Het Tesselhoes boeken met familie en vrienden korting

Korting, maar meer zelf doen

We verhuren het Tesselhoes aan familie en vrienden voor een vast bedrag van € 65,- per nacht, plus toeristenbelasting van € 2,25 per persoon per nacht en de provisie (tussen de € 15,- en € 25,- per nacht) die we aan De Krim moeten afdragen. We doen dit om familie en vrienden mee te laten genieten van ons vakantiehuis op Texel. We noemen dit het “deelnemen aan het Vrienden van het Tesselhoes programma”. Je kunt op beschikbaarheidspagina je gewenste reservering doorgeven; op basis van je naam- en adresgegevens krijg je dan een email met het aangepaste tarief.

Familie en vrienden nemen hun eigen beddengoed en handdoeken mee en maken na afloop zelf weer schoon. Dit betekent wat extra werk en georganiseer aan jullie kant, maar in ruil hiervoor heb je een voordelig verblijf op Texel. Je haalt de sleutel net als andere gasten van de receptie van De Krim en kunt ook gedurende je verblijf gratis gebruik maken van het zwembad van De Krim.

Let erop dat je in het Tesselhoes geen huisdieren mee mag nemen, niet mag roken of ‘vapen’ en niet mag frituren.

De provisie van De Krim bedraagt 8% van het tarief dat De Krim zou rekenen als je bij hen in dezelfde periode zou huren. Je kunt het precieze provisiebedrag uitzoeken door het verhuurbedrag van De Krim (zie de tarieven op de beschikbaarheidspagina) voor jouw periode te vermenigvuldigen met 0,08 en in het laagseizoen nog een keer met 0,75.

Nadat je hebt gereserveerd zoeken wij het precieze provisiebedrag op en nemen dit mee in de prijsopgave die je van ons krijgt toegemaild. Je rekent met ons het totaalbedrag af: ons tarief, toeristenbelasting van de gemeente en provisie van De Krim. Wij zorgen voor de afdracht.

Let erop dat je pas verzekerd bent van een verblijf in het Tesselhoes als je hebt betaald en je reservering is omgezet in een boeking. Je ontvangt dan ook van De Krim een bevestiging dat je de sleutel kunt ophalen bij de receptie en dat je gebruik kunt maken van het zwembad.

Praktisch

De 6 éénpersoonsbedden in het Tesselhoes zijn voorzien van een molton matrasbeschermer, dekbed en kussen. Je dient per bed een hoeslaken van 90×200 cm, een dekbedovertrek en een kussensloop mee te brengen. De bedden in de slaapkamer op de begane grond kun je naar wens met een hoeslaken van 160×200 cm aan elkaar koppelen. De aanwezige dekbedden zijn allemaal éénpersoons.

Per persoon heb je hiernaast je normale toiletspullen nodig, plus handdoeken en een douchematje. Handig om verder mee te nemen:

 • Rol vuilniszakken
 • Nespresso koffie cups (Lungo bijvoorbeeld)
 • Ontbijtspullen zoals broodboter en beleg

Vergeet je zwemspullen niet, als je van plan bent om in het zwembad van De Krim te gaan zwemmen.

Schoonmaakspullen, specerijen en andere kleine dingen vind je in het huis tot je beschikking. Maak er gerust gebruik van.

Bij vertrek

Lees bij het vertrekken de instructies voor vertrek die alle gasten toegestuurd krijgen. Let erop dat – in tegenstelling en in aanvulling tot wat in die instructies staat – je zelf dient schoon te maken. Het schoonmaken bestaat uit de volgende activiteiten:

 • Uitzetten en schoonmaken van de koelkast. Laat de deur van de koelkast op een kier staan om te luchten
 • Leegruimen van de vaatwasser en schoonmaken van het filter. Laat de deur van de vaatwasser op een kier staan om te luchten
 • Opruimen van alle schone vaat en bestek in de kasten
 • Werkblad van de keuken schoonmaken
 • Open haard (indien gebruikt) schoonmaken en hout in mand weer aanvullen
 • Stoffen en stofzuigen
 • Deuren, deurposten en deurklinken afnemen
 • Kussens op de banken netjes neerleggen
 • Badkamers inclusief vloeren en toiletten schoonmaken

Let bij het verlaten van het huis op het volgende:

 • Mechanische afzuiging terug op de laagste stand
 • Verwarming op 15 graden (deze gaat na je verblijf automatisch in de spaarstand)
 • Alle ramen dicht, luxaflexen naar beneden, gordijnen sluiten
 • Berging en huis afsluiten
 • Sleutel voor 10 uur inleveren bij de receptie van De Krim.

We verwachten dat je het huis in precies dezelfde staat achterlaat als je het hebt aangetroffen bij je aankomst. Iets niet helemaal goed of stuk? Bel of app even zodat we kunnen overleggen: Carolien 06-24497731 of Rudi 06-53580030.