Praktische informatie voor uw verblijf in het Tesselhoes

Aankomst

De overtocht naar Texel boekt u het beste online op de website van Teso. Dit scheelt (een forse) wachttijd bij het kopen van een ticket aan de kassa. Een auto met fietsendrager is korter dan 6,5 meter. U kunt bij het bestellen van uw kaartje het nummer van uw kentekenplaat doorgeven: de slagboom bij de boot opent dan automatisch als u komt aanrijden en u kunt bij het naderen van de poorten de meest rechtse baan aanhouden.

Het Tesselhoes is gelegen op vakantiepark De Krim aan de Roggeslootweg en heeft nummer 79. U kunt de sleutel van het Tesselhoes vanaf 15.00 uur op de dag van aankomst afhalen bij de receptie van De Krim. U dient deze sleutel voor 10.00 uur op de vertrekdag weer bij de receptie in te leveren.

Voor het laatste nieuws rondom de maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus kijkt u op de nieuwspagina van De Krim en de aankondigingen van Teso. Houdt u rekening met afgelastingen, beperkingen en verminderde beschikbaarheden.

Op het gehele park is gratis Wifi, dat met een glasvezelverbinding vanaf het vastland wordt betrokken. Als er veel gasten op het park zijn zult u echter toch af en toe een verminderde verbindingssnelheid meemaken. U kunt uw apparaat verbinden met Wifi-netwerken die beginnen met ‘Krim’, zoals ‘Krim079’. Er is geen wachtwoord nodig.

Het Tesselhoes is rookvrij (inclusief ‘vapen’) en huisdier vrij. Dat betekent dat u in het Tesselhoes niet mag roken, niet mag ‘vapen’ en dat u geen huisdieren mag meebrengen. U mag daarnaast niet in het huis frituren.

Het Tesselhoes is voorzien van 3 slaapkamers met hierin steeds 2 éénpersoons bedden. Het bedlinnen ligt bij aankomst voor u gereed*. Ook voor handdoeken in de badkamers is gezorgd*. In de keuken vindt u een keukenpakket*.

*Voor deelnemers aan het Vrienden van het Tesselhoes programma gelden andere afspraken.

Weer en klimaat

Koken en boodschappen doen

In de keuken vindt u een vaatwasser, combimagnetron, bakoven, gasfornuis, Nespresso koffiemachine en broodrooster. In de keukenkasten vindt u pannen en andere keukenbenodigdheden. Bestek is in de woonkamer in de kast onder de televisie te vinden; glaswerk en borden vindt u in de woonkamer in de hoekkast.

Kleine boodschappen kunt u in de parkwinkel van De Krim betrekken. Wilt u dichtbij winkelen dan kunt u bij de Plus in De Cocksdorp terecht. In de Cocksdorp vindt u ook een snackbar. In De Koog vindt u een Jumbo en Lidl, in Den Burg een Albert Heijn en een Jumbo. De Spar in Den Hoorn is een aanrader.

Gebruik en bediening van de aanwezige apparatuur en andere voorzieningen

Woonkamer

Aan de muur bij de keuken is een thermostaat bevestigd. Deze geeft de huidige temperatuur aan en schakelt automatisch tussen een dagprogramma (19 graden) en een nachtprogramma (15 graden). U kunt de ingestelde temperatuur controleren door de draai-/instelring één voelbare klik linksom of rechtsom te draaien. U ziet de ingestelde temperatuur dan knipperen. Na vijf seconden verschijnt de huidige temperatuur weer in het venster. U kunt de temperatuur tijdelijk verhogen of verlagen door de draai-/instelring te verdraaien. Bij iedere klik linksom verlaagt u de ingestelde temperatuur met een halve graad. Iedere klik rechtsom verhoogt de ingestelde temperatuur met een halve graad. Houd er rekening mee dat bij het gebruik van gasfornuis of kookplaat de temperatuur tijdelijk iets te hoog kan worden aangewezen. Na een uurtje herstelt zich dat.

De open haard is voorzien van een handmatig te bedienen schoorsteenklep. De bediening hiervan gaat met een ijzeren handgreep aan de rechterkant in de schoorsteen. Deze kan in verschillende standen geplaatst worden: gesloten is in de laagste stand (de bedieningsring is dan juist zichtbaar), open is in de hoogste stand waarbij de handgreep ongeveer 20 centimeter omhoog wordt geduwd en vastgeklemd.

De televisie in de woonkamer is voorzien van Netflix en YouTube. Ook kunt u gebruik maken van de aanwezige blu-ray speler. U kunt de televisie aan de beugel verplaatsen door de televisie met twee handen links en rechts van de televisie voorzichtig naar u toe te trekken. Netflix is voorzien van een Tesselhoes account dat u onbeperkt kunt gebruiken. In de kast onder de televisie bevinden zich diverse speelfilms op het blu-ray formaat.

Badkamers

In de badkamer bij de ingang staat een wasmachine. In de berging vindt u een wasrek die buiten of in de berging kan worden opgesteld. In de badkamer bij de slaapkamer beneden hangt een kleiner wasrek.

De achterste badkamer is voorzien van een afzuiging. Indien de centrale afzuiging is ingesteld op ‘automatisch’ dan zal deze bij gebruik van douche of bad op een hogere stand gaan afzuigen. Nadat de luchtvochtigheid weer op een normaal niveau is gekomen dan wordt automatisch de normale stand weer ingesteld.

Keuken

De vaatwasser werkt met zogenaamde ‘all in one’ vaatwastabletten. U kunt gebruik maken van de voorraad vaatwastabletten in het huisje. De koffiemachine is van het type Nespresso en werkt op de Nespresso capsules. Ook hiervan staat voorraad die u kunt gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar bij de Spar op het park en in alle andere supermarkten op het eiland. Het type voor de grote koffiebekers is ‘Lungo’: u kies hiervoor de afbeelding van de grote mok op de koffiemachine.

De keuken is voorzien van een centraal afzuigsysteem. Rechts naast het gasfornuis is het bedieningspaneel van de centrale afzuiging bevestigd. Deze heeft vier standen: laag en hoog, automatisch en timer. De laagstand is bedoeld voor ’s nachts. Overdag is de stand [A]utomatisch aanbevolen. Deze stand zorgt ervoor dat de afzuiging automatisch wordt afgestemd op de luchtvochtigheid.

Handleidingen van de apparatuur

Gebruik van de in de schuur opgeslagen voorzieningen voor tuin en terras

De schuur opent met dezelfde sleutel als het huis. In de schuur vindt u twee ligstoelen, stoelkussens voor de lig- en terrasstoelen, de parasolvoet en een grote buitenparasol. We verzoeken u de stoelkussens en parasol tegen regen te beschermen en ’s avonds in de schuur op te bergen.

In de schuur staan een droogrek en een droogmolen. In het gras op de hoek van het huis bij het badkamerraampje vindt u een montagegat voor de droogmolen. Hierin kan de droogmolen stevig worden verankerd zodat deze niet kan omvallen.

Gereedmaken bij vertrek

Na uw vertrek vindt er een eindschoonmaak plaats. Hierbij wordt ook het linnengoed opgehaald en vervangen. U dient echter zelf het huis in nette staat te brengen, alvorens kan worden schoongemaakt. Dit betekent het volgende:

  • Maak de koelkast leeg en schoon en zet deze uit
  • Maak de vaatwasser leeg (ook het filter) en plaats de schone vaat terug in de kasten
  • Maak de open haard (indien gebruikt) schoon en stofvrij. Sluit de klep van de schoorsteen
  • Maak het aanrecht en alle gebruikte apparatuur schoon (let ook op het capsulereservoir van de koffiemachine)
  • Verwijder de vuilniszak en breng deze naar de afvalcontainer
  • Neem de bedden af (de molton matrasbeschermers kunnen blijven zitten) en leg het beddengoed in de hal op de begane grond
  • Doe alle verlichting, televisies, radio en blu-ray speler uit
  • Berg de voorzieningen uit de schuur op (ligstoelen, stoelkussens en dergelijke). De zes terrasstoelen kunnen buiten blijven staan
  • Sluit alle ramen. De binnendeuren kunnen open blijven. Sluit de woning en schuur af
  • Lever de sleutel bij de receptie in

Wij hopen dat u een fijn verblijf in het Tesselhoes hebt gehad en dat u in de toekomst nogmaals voor een verblijf in het Tesselhoes kiest. Als u dat wilt, kunt u iets aan ons gastenboek toevoegen.